Pregnant 6w5d momies

Hai momies nak tanya mmg normal ke kandungan 6w ada jadi bleeding mcm period..sy dah pegi hosp dan klinik..doc ckp kandungan sihat kantung pon okey cuma kena monitor pendarahan…ada ke momies yg pernah atau sedang mengalami perkara ni??..momies buat apa ye??..sy ni first time and anak sulung..terima kasih utk sharing ilmu nya🫶🏼#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

Pregnant 6w5d momies
11 Balas

kena banyakkan bedrest, limitkan pergerakan. jangan buat apa apa dulu sementara sampai stop pendarahan . harap rest ya 🤗 jangan degil macam saya, degil2 akhirnya kehilangan 🤗 jaga makan dan jangan tinggal folik asid

Sy pun ada dr awal kehamilan. Tapi baby sihat alhamdulilah. Cuma masih ambil duphaston. Kalau spotting & sakit perut, kena jumpa doctor segera. Alhamdulilah masuk 3 bulan spotting dah kurang ☺️

Cuba baca Surah luqman. Surah ni bagus utk baby development for first trimester. - https://www.mymodestmama.com/what-to-recite-during-pregnancy/

Bed rest sis. Makan duphaston sekiranya dah nmpk fetal echo. Kurangkn pergerakan, jgn angkat berat2 dan sentiasa positif kan diri.

Sy bleeding weeks yg sama...doc kk ckp xda apa.. Tp sy insist, pg private, doc buat tvs, blood test, doc sahkan sy miscarriage

2y ago

kwn sy pun mcm tu jugak..bile nk g wat buku,misi ckp awl lg...sebulan lbih da mase tu..pastu bleeding..g KK ,doc ckp normal...x de ape..tp esok still bleeding lg..pg KK blik...doc tu still ckp normal..x puas ati,g swasta,rupenye..da miscarriage...baby 1st..da 2 bln mase tu ...kadang²...x pahm gak depa ni wat keje...ermmm....sume yg ok...tetibe x ok...

Saya pun sama. Six week ada spotting. On duphaston. Nak suruh bed rest sy x de luxury tu sbb sy kerja 😅

2y ago

Warna putih

Bed rest sis and makan duphaston. Saya dah 5 hari spotting . Now dah stop spotting. Jangan angkat berat2 .

semoga dipermudahkn sis https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

sy baru keguguran 7 minggu setelah seminggu bleeding...bukan rezeki kali ni..sedih

Jangan bersama dgn suami lagi buat masa ni, bincang elok² agar suami paham