Jarum imunisasi

Hai momies nak minta pendapat ni ok ke if x g jarum baby ? Sy rasa mcm takut lak sbb ramai sy dengar kes jarum baby x elok apa patut sy buat ? #firstmom #bantujawab

7 Balas

okay je sis klu sis x nak ambil tu pilihan😊kaka sy pun ank no1&2 dua2 dy x pnah jarum, ada jga laa yg ckp nti ssh laa klu nak msuk skolah. Ank kaka dah msuk 7&11thn skg oky je g skolah biarpn masa baby x jarum. Sy pun masi dilema jga nak jarum baby atau x😆

insyallah mommy bby akan ok..lepas kena suntik perhatikan baby..mcm saya bb kalau dah kena suntik saya sapukan vick pink biru baby tu..setiap kali suntik insyallah..doa yg baik2 tuk anak tp terpulang dengan sis jak..samada mau suntik atau x bb...

maksudnya x gi cucuk bulan2 ke? boleh tp nnt anak nk masuk sekolah kebangsaan susah. sbb vaksin x lengkap. klau sis nk htr anak sekolah international okay je sbb xyah buku vaksin

so far ok je.. ikut la pilihan masing2. tkut mmg tkut..tp tkut jga klau anak x shat sbb kta yg rfuse bg plindungan

pendapat masing2,ikut sis.jgn dgr kata org,klu sis rasa takut xpyh.

baby saya 2 bulan lebih, fully vaccine, elok alhamdulillah.