Over due adakah bahaya ?

Hai momies due date saya patut nya 23 or 24 march tapi skrg dah 25hb langsung tak rasa kontraksi apa-apa lagi adakah ini membahayakan bayi dalam kandungan saya atau saya patut serah diri je pergi hospital ? 😭 #SeriusTanya #firstmom #ingintahu #bantujawab #newmom

5 Balas

jgn risau sis. sy pn overdue smpai 41w, tp sepanjang 6 hari waktu 40w tu hari2 pegi klinik check degupan baby. smpai la sy serah diri atas tarikh yg d bagi, still pantau degupan jantung baby. smpai la doctor masukkan belon utk buka laluan smpai la sy beranak. Alhamdulillah ok sja penting fkr positif, doa baik2, pujuk baby utk keluar

ikut due yg doc bgi klau awak blum ada tanda2 yg due sepatut awak bersalin bila and kebanyakkan berjalan sis or pujuk bby ataupun buat senaman kupu2 and joget tu insyallah dipermudahkan urusan

2mo ago

tq sis noted 👌🏻

Kalau awak takde masalah kesihatan, doktor akan bagi masa seminggu lagi selepas overdue. Last checkup doktor tak kata pape ke?

2mo ago

Faham. Tunggu next checkup awak. Nanti doktor akan bagi tarikh serah diri kalau belum bersalin

due date sama. esk Sy kne warded dah sbb baby sgt slesa dlm perut. baby x nk kluar2😅

xpe je sis