Kongsikan jadual atau aktiviti harian bayi usia atas 7 bulan anda

Hai mama sekalian. Boleh kah mama² kongsikan jadual aktiviti harian bayi mama ? Jam bangun, makan, mandi, tidur, main dan tidur malam bayi. #seriusnanya #ingintahu

2 Balas

baby sy 8m. dia bangun 5.30pg tiap2 hari. sebab sy hantar dkt pengasuh. dia xkan tido smpi la dkt rumah pengasuh. utk makan dkt rumah pengasuh sy buat 3x. breakfast, lunch and snacking. dlm 7.30mlm sy ambik dia dkt rumah pengasuh. waktu tido dia tiap2 hari 8/8.30mlm. waktu hujung mggu sahaja baru dia bangun lambat sikit dalam kol 8pg. waktu mandi dia selalu 9.30/10pg. sy akan biar dia main2 sekejap. then dia akan nap selepas menyusu. selalu dlm 3@4x nap juga la. sekarang baby dlm fasa nk berdiri. gigih pegang benda utk diri.

10mo ago

boleh cuba ubah timing tido baby awak. supaya baby boleh tido mlm lebih lama😊

6pg bgn 8.30/9pg nap 1 9.30pg-10pg bgn (mndi, brekfast, main) 12.00 tgh hri nap 2 1.00ptg bgn (mkn, main) 3.30ptg nap 3 4.00-4.30 ptg bgn (mkn, main, mandi) 7.00-7.30 mlm tdo anak sye nap siang x lme dlm stengah jam ke 1 jam je..

10mo ago

Terima kasih mama