Minum susu yang kerap menyebabkan bayi terlalu bebsar dlm kandungan

Hai mama sekalian... adakah Fakta atau mitos minum susu dgn kerap semasa mengandung boleh menyebabkan bayi dlm kandungan akan terlalu besar dan menyebabkan susah untuk melahirkan?#ingintahu #firstmom

5 Balas

Untuk fasa awal2 mmg calcium sgt penting utk pertumbuhan tulang, gigi dan sebagainya utk baby. Mmg kena ambik calcium (susu atau calcium tablet). Kalau dah hujung2 trimester 3 tu boleh kurangkan, x perlu minum hari2. Utk kawal berat baby. Tips dr saya hehe

5mo ago

tq saya share ye

kalo sugar mmg ya boleh buatkan bayi jadi terlalu besar .. masuk trimester 3 kne kawal mkn benda manis2 ..

mitos je ..kalau bole mybbkan baby besar . knp doc suruh sy mnum susu . siap suruh sy minum.2 kli shri hehe

1y ago

okay tq info 😊

Mitos.

mitos