Luka puting tetek

Hai maaf nak tanya macam mana nak sembuhkan puting yang luka sakitnyaa bila bagi menyusu sampai berdarah ada tak benda lapik ke bila bagi susu atau Pon apa apa yang boleh letak supaya tak sakit pliss fast respon terima kasih

3 Balas

hi. klu menurut nurse masa kursus laktasi hr tu.. klu nipples luka sapu balik dgn air susu badan insyaallah cpt baik.. dlm masa y sma perah susu utk baby minum at least dlm proses healing tu baby ttp dpt khasiat dr susu ibu. bil dah sembuh nipples bljr cara lekapan mulut bayi y btl pd puting spya puting luka. gd luck moms

Saya pun tengah facing benda ni sis. Sampai menangis2 tapi nak tanak kena bagi juga baby hisap. Now saya tengah jaga nipple ni. Saya letak nipple butter. Pastu position baby kena betul. Saya siap belajar kat youtube cara betul pegang baby time menyusu. Alhamdulillah now nipple ni tengah healing. Tapi pedih still terasa.

ade nipple shield