Obimin pluz

Hai kawan2, sy pregnant 8w4d, bru ni saya ada beli obimin pluz. Dia sama mcm obimin kotak pink tu cuma dia ada tmbhn omega 3. Dh 2x saya makan, tapi lps saya mkn, bdn saya terus jdi tk larat, mulut berair mcm nk muntah, xbertenaga. Skrg saya berhenti mkn just ambil folic acid je… So nk tanya ada ke ibu2 lain pernah rasa mcm ni lepas mkn obimin? Atau ubat tu tk sesuai dngn saya? #bantujawab #firstmom Tq mommies yg sudi mnjawab 💐

4 Balas

saya Dari 4week doc klinik bg obimin. Smpai KK, nurse kata obimin tu saya makan tak function sebab HB saya sangat low. Dia tukar Zincofer. Makan waktu malam sebelum tidur supaya kurang rasa mual2 nak muntah or sakit kepala.

4w ago

Syg nye klu tk sesuai dh le mahei 🥹😅 sis buln depan bru sya appoiment kk utk buka buku pink. Tq sis 😊

sama . sy makan jugak tp kena betul2 sebelum tidur. mamai ngantuk baru boleh telan obimin. tp doc kata klu mual sangat boleh skip obimin, ambil acid folic je

4w ago

Ooo sblm tido ea… boleh try pasni… mkn siang rasa nk ambil mc je 😅 tq sis

mungkin xsesuai. blh tukar yg lain

4w ago

ye. sbb tu klu blh tnya farmasi ada jual trial pack x. klu ada, beli tu dlu..klu serasi baru beli sekotak