Tumbuh gigi

Hai, kalau biasa bayi lelaki cepat tumbuh gigi kan? Biasanyee umur baby brapa bulan blh start tumbuh gigi? Sbb bayi saye sering gigit2 jari sampai tak tidur2. Tidur je kejap2 sbb asyik nak gigit jari die je. Boleh kongsi tak?#seriusnanya #ingintahu #firstmom #pleasehelp #firstbaby #firsttimemom

2 Balas

kalau baby hisap jari dia tengah nk explore. xde mslh pon kalau baby hisap jari awak. awak cuba check dkt gusi baby ada nmpk x mcm putih2 tak. if nampak tu mmg tengah nak tumbuh gg. boleh jadikan susu badan/susu fm sbgai ais cream. boleh sejuk kan teether baby. boleh sejuk kn napkin bersih kemudian bg baby hisap. kalau baby 6m ke atas boleh bg buah2 yg disejukkan.

Baby sy umur 7 or 8 bln dh tmbuh gigi. Dia gatal gusi tu

12mo ago

xpe je dia hisap jari dia...xde la kotor sgt...klau bg teether kdg x tahu bersih ke x