Keliru tanda bersalin

Hai ibu2...sy first mom..nk tnye kalau lps kencing lpstu tibe2 rasa ade air yg keluar itu air ape ye..tanda nk bersalin dah ke? Atau pun normal...sy 40weeks 1day#SeriusTanya #firstmom #ingintahu

7 Balas

saya due 10/7 baby kluar 2/7 Mula saya pn igt pecah ketuban air meleleh rupanya pecah ketuban air tu terpancut klua non stop mcm kita cucuk jarum kt belon ada air .. air tu kluar skali drh and xberhrnti xboleh kepit ii bgi stop pn mmg dia akn kluar terus g hosp dh buka 3 cm hehe btw semoga dipermudahkan urusan awak

2mo ago

tiap org xsma sis, sy pngalamn pecah ketuban gk .. tp xdala trpncut non stop mcm sis ckp.. cuma klu pkai pad dlm msa 30 menit penuh..

Sama lah kita. Lepas kencing, msti keluar mcm air panas. Kdg2 tu keluar mcm lendir kuning. Tp dh check, bkn gbs

2mo ago

ye sis ..tp nurse ckp bkn air ketuban ..kalau air ketuban keluar tibe2 lpstu xleh control kan

Sy due date 15/7 ni..still blm bsalin lg..hihi doakan smoga bby cpt2 kluar n dprmudhkn urusan

2mo ago

xpe masih ade masa lagi sis...sy due date 4/07 tp sampai skng blom brsalin lg

wow, 40 weeks, congratulations! your baby mature enough

2mo ago

thank you sis...xsabar nk jumpe bby tp bby xnk kua lg😅

Aik dah 40 minggu x kne serah diri ke sis?

2mo ago

blom lg...doc bg tempoh seminggu lg sampai 9hb...kalau 9hb bby blom keluar baru kene serah diri ..

mcm mna skrg, awk dah selamat ke bersalin?

2mo ago

blom brsalin lg sis...kene kerja keras lg bg bby kua sblum kne serah diri ..😅

air mcm mana tu?

2mo ago

dah tnye nurse dy ckp sbb pregnant mungkin air ujung2 yg kite kencing tu...bkn air ketuban