BLEEDING DISEBABKAN FUNGUS??

Hai ibu².. tadi ptg sy ada bleeding sikit..sy p hospital check baby... So dktor scan baby ok.. pas tu doktor check dlm rahim pula gna mulut itik.. doktor ckp ada jangkitan fungus.. so sy nak tnya ada x ibu² kt sini yg ada pengalaman bleeding d sebabkan fungus??.. xbagi apa² kesan dgn baby??... Tolong respon,, risau sgt😭😭

2 Balas

fungus saya xpnh jadi. kencing kotor tu kerap la. doc xde bg krim antikulat ke untuk sapu. so far xbhya pon. mybe jd tu sbb sis tgh prgnt skrg. so suggestions saya untuk underwear tuka jenis cotton punya, lepas buang air kecik or besa make sure lap bagi kering jgn biar basah, basuh underwear dgn air panas bg cegah bakteria.

ye sy ada bleeding dsbbkan fungus..dr bg ubat pesari masuk kat vagina..kena masa bulan julai haritu..sy kira pbawa gbs..so far Alhamdulillah3 baby ok..skrg dh masuk 20w