Beranak ceaser

hai ibu2.. sy first mom nak tnya, betul ke kalau kita beranak ceaser peratus untuk ada susu badan sangat la rendah.. betul ke? ada ibu2 yg berpengalaman tak.. tolong share TQ.. ♡#firstmom #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #ceaser #SusuIbu

6 Balas

sy bersalin czer. full bf sampai 2thn lbh. yg lagi sadis, sy emegency czer dan ade bbrpe komplikasi dulu. sy duk di hospital selama 9ari. ank d nicu. struggle nya sy setiap 1jam perah susu, xde setitik pn. dlm ari ke 3 baru berhasil. itu pn susu nya setitik setitik. x mampu nk 1oz. misi ckp nk bg bbye sekurgnye 1sudu besar. bilq fikir baby perlu kn susu sy, sy usaha jgk. alhamdulillah ari ke 5 baru betul2 dapat byk. itu pn hmpir 1jam perah. perah plak manual pakai picit gune tangan. bkn gune alat pam susu. sbb susu xde, pam pn xkn keluar. rajin2 urut belakang, bawah ketiak dan sekitar breast. sbb kat situ ade urat yg merangsang pengeluaran susu badan.

Dri mana dengar? akak dan ipar saya czer ok pun anak susu sampai 3tahun lebih masih ada air susu badan. Air susu ni tiada kaitan psl kita melahirkan normal or czer.. Nt nurse akan ajar kita jg cara nak bagi air susu tu keluar lps kita melahirkan.. Haa boleh laa juga tanya nurse masa tu samada kalau czer peratus utk ada susu rendah ke tak..

sy emergency czer anak menyusu sampai 4thn msuk tadika bru stop itupn msh curi2 nak menyusu 😂 now dia dah 6 thn tgu adik dia pula lahir nt bln jun InshaAllah

Saya czer mom jugak dah 2 kali insyaallah nak tggu masa nak czer yg ke 3..alhamdulillah 2 org anak saya full bf smpai 2 tahun..

Tak tahu ler..sy czer mnyusu ank smpai 2y..akk ipar pun czer susu meriah jgk..jgn dgr sgt ckp org..gali ilmu penyusuan..

anak sulung emergency czer,ok je susu byk..bf sampai umur 2 tahun 4 bulan