37minggu5hari

Hai ibu² semua saya nak tahu pendapat ibu² macam mana nak tahu kalau kita turun air ye , sebab dulu anak first lahir pramatang 31minggu disebabkan jatuh dan ada kontraksi lepastu bersalin doktor yang pecahkan air ketuban , jadi yang anak no dua ni tengah tunggu due 1.12.2022 , doktor kata kalau ada tanda dan turun air kena pergi ke hospital , tapi saya tak tahu macam mana tanda turun air , sebab tu tanya pendapat ibu² dekat sini? Terima kasih kepada yang sudi menjawab #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

sy haritu sblum tido rasa lain mcm dh kaki dia tendang sy lpastu buat x tahu pergi tido je.. pukul 3am sy shj yg blh dngr bunyi pop air ketuban pecah.. berlari sy ke bilik air tgok laju air turun jernih lpastu darah kluar..

biasanya dr atau nurse akan ckp klau ada drah atau air ketuban cpat2 prgi hospital. sya pun x brapa thu sbb ini pun anak first sya, 36 weeks, tgh mnunggu hri je. smoga dipermudahkan segala urusan ❤️