Susu formula

Hai ibu2 semua, Saya nak minta pendapat, baby saya umur 2 bulan 19 hari, sebelum ni saya bagi susu 4oz dan dia macam tak cukup jadi saya bagi susu badan. Baru cukup dan dia boleh tido lena. Sekarang anak saya dah dihantar ke pengasuh dan alami masalah yg sama tak cukup 4oz dan tambah lagi 2oz total 6oz sekali minum. Saya nak tanya pernah tak ibu2 bagi anak minum sehingga 6oz masa 2 bulan? Ok ke perutnya? Tapi dia tak ada muntah pun.. anak saya boy. Minta pendapat ye terima kasih#firstbaby #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

1 Balas

selagi anak sis tak muntah dan tak meragam, sy rasa ok je. org kata baby boy kuat minum susu. yang penting anak kenyang. cm anak saya juga baby boy. umur sebulan lebih, dia minum formula 4oz. skrg anak da 2 bulan lebih.. sy utamakan bf dulu kat anak. kalau tak cukup, susu formula sy buat 2oz.

7mo ago

Ohh baik sis.. risau jugak tkut jd apa2 kt usus.. terima kasih sis