Baby kurang berak

Hai ibu2 , normal ke newborn jarang berak dua hari baru berak tu pun taiknya melekit sikit .. saya risau dia sembelit ja , sebab campur susu fm+bf .. ada cara tak nak bagi baby yang sembelit berak ? #seriusnanya #pleasehelp

4 Balas

warna apa taik yg melekit lekit tu sis? newborn kena hari2 berak. bagi berak2 sampai warna kuning.

1y ago

warna kuning sis

newborn mmg kena hari2x berak. kalau tak berak cuba urut iloveyou, kayuh basikal apa semua.

1y ago

buat dah tapi keluar kentut ja , kentut pulak bau macam kita yang dewasa .. risau keras taik je macam susah nak berak tengok dia meneran ..

kalau nurse cakap kene lebih dari 5x sehari, cuba tukar fm nya kak.. tak cocok kot

Mungkin susu fm tu tak sesuai dgn baby puan. Cuba stop dan tukar susu lain ke