Pakej CL yang mana?

Hai ibu², nak tanya. Untuk first mom, berpantang dengan husband (husband cuti 7 hari sahaja), seeloknya berapa hari kita patut ambil CL, dan seeloknya half day (sampai tgh hari) atau full day (9-4) yang sesuai? Ibu² yg pernah berpantang sendiri atau yg pernah ambil CL boleh bg suggestion tak? Kalau boleh nak elakkan overspend pada CL. Terima kasih. #firstmom #ingintahu #advicemommies

1 Balas

pendapat sy 2w memadai. ambil 1w time suami ada pakej half daym lagi 1w time suami start keja ambil full day. sy bersalin normal bg saya utk saya ada kekuatan urus diri and baby sendiri after 2w. within 2w tu crucial la bg saya. but if awak dan suami mmg ada bajet yg besar boleh je ambik cl sebulan terus. bahagia hiduo 😬😬