perkembangan baby 10 week

hai ibu² , nak tanya . 10 weeks biasa baby tengah buat apa ya ? belum boleh rasa nadi kan waktu ni ? 😅#firstmom #firstbaby

7 Balas

Sy seorang yg kurus kering. Waktu 10w kalau baring telentang sy boleh nampak perut dug dug dug laju mungkin denyutan jantung baby. Bila scan baby dah boleh lentikkan badan dan macam berenang dalam kantung tu

nadi baby kita TAKKAN boleh rasa. hanya boleh check degupan jantung melalui scan. 10w baru besar 3-4 cm, nak membentuk organ

saya scan smalam 10 week 2 hari , baby dh aktif kaki tangan menendang² . doktor ckp tu tgk ank awk nyonyet nyonyet aktif 😂

10w bby dh bergerak2 n melompat halus. nadi bby xleh rasa tp ibu akan perasan nadi ibu lebih kuat n terasa berdenyut

Kalau pergi scan dah boleh dengar degupan jantung bby. Sy scan 9w1d, degupan jantung bby dah kuat

saya baru je scan 10 week 5 hari dah dengar heartbeat ... lepastu kantung doc kata macam obor-2 ...

saya scan 7 minggu dah ada degupan jantung.. alhamdulillah