Anak lahir 35week baru 2minggu tak nak susu

Hai ibu² dan parents² sekalian... Nak tye... Sy tgh risau... Anak ke dua sy lahir cukup bulan... Mula nk bg susu badan sbb anak pertama xminum susu badan sbb sy kurang susu.... Jd sy cuba ajar anak ke dua sy niu susu badan... Tapi anak sy tak nak... Die tido jee... Bru² nii kne warded 3hari sbb kuning 400... Dkt hospital dh turun jd 177.... Balik umah naik plk harinii jd 277.... Sy try bg susu formula... Dia minum banyak nk dekat 5onz.... Tp td tetiba muntak banyak 3 kali... Kenapa yee... Sy risau sbb esok klinik kata klau kuning tak turun kne admit ward lagi.... Mohon pencerahan ibu² dan parents² sekalian... Tq #SeriusTanya

1 Balas

baby kuning memang kuat tidur, memang kena kejut dia untuk susu, kalau tak susu, baby tak berak, bila baby tak berak, kuning tak turun. susu formula tu sekali minum 5oz ke? gap berapa jam? macam banyak sgt pulak untuk baby newborn minum 5oz, baby overfeeding sebab tu muntah banyak. normally baby newborn minum susu 1-2oz setiap 1-2 jam.

2mo ago

baby kuat berak... tp kuning naik jgk...