Peti sejuk tak tutup rapat

Hai ..ibu² ada x pernah alami susu yg dh dibekukan cair sbb x pintu peti ais x tutup rapat..ada yg cair habis tp masih sejuk ..ada yg masih ada ais susu tu..adakah susu tu masih boleh di simpan...#ingintahu

1 Balas

kena guna within 24hour yg dh cair tu. kalau x guna kena buang. susu yg beku dh dicair kan xboleh dibeku kn balik. sye dulu buang je semua. mmg syg tapi syg anak lagi, dri biar kn anak sakit perut minum susu tu, baik buang.