Dari bf ke susu botol

Hai ibu2 , ada tak tips dari bf tukar ke botol . Ank xmau hisap botol . Saya dah nk kerja bulan 9 . Ada tips tak #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya #firstbaby

7 Balas

anak saya guna wideneck softouch pigeon. kalau ibu sendiri yg ajar mmg susah. kalau ada org lain kat rumah boleh mntk org tu ajar baby minum botol. kalau takde choice, ibu kena sgt2 bersabar. tak boleh paksa baby tapi kena kerap pujuk. kalau still x berjaya, bgtau babysitter. harap2 bs sanggup ajar baby. anak saya mmg saya dah ajar minum botol tapi 2 minggu before masuk kerja tiba2 dia memberontak taknak botol. nasib baik kat rumah bs dia ok je minum botol walaupun amek masa yg sgt lama nak habiskan 2oz.

1y ago

ohhhh saya xda bs , mungkin boleh suruh husband yg bgi minum

Try bgi puting Panjang sikit. Even tulis short teat, tetap panjang juga tu. Sbb niple ibu kan pendek. Nurse cakap mcm tu kat sy. Dia kata tak lah baby konfius kn..ada beza. Puting getah panjang sikit. Puting ibu pendek. Baby sy ok ikut cara nurse tu. Sy pakai puting biasa je. Short teat x cut.

cuba puting pupici. ada jual di shopee. anak sy sbelum ni guna botol avent drpd newborn sampai 2 bulan. baru baru ni dia tolak tknk hisap botol. ada kwn suggest tukar puting, sy try tukar puting pupici. Alhamdulillah dia nak hisap botol semula.

1y ago

sy guna yg wideneck. murah shj, boleh beli pelbagai jenis utk try mana yg anak suka.

cuba puting botol susu yang seakan2 puting ibu..anak saya pun mula2 xmau botol..alhamdulillah berkat kesabaran pengasuh dia mau jugak

1y ago

awak pakai puting apa ye ? sapa cuba anakku tapi baby tolak . pakai yg slimneck tu

Botol sy pkai pump on the go storage tu shj. Bpa.

Kedai ni

Yg ni

1y ago

saya dah try bgi yg slim neck seminggu lebih jugak try baby tetap tolak