Tak boleh bukak pintu kalau malam ?

Hai ibu sy nak tanya.. betul ke kalau kita dlm pantang tak boleh biarkan pintu terbukak je klau malam dlm pkl 8 hingga 10 ? Kalau betul.. sampai bila ye nak kena ttp pintu je ? Panas la pintu takleh bkk 😖

3 Balas

Asal malam je... Start nak maghrib dah tutup pintu.. Or jam 6pm cam tu, sebenarnya x elok.. Lagi2 kite masih dlm pantang,.. Utk baby pun x elok.. If rasa panas, seeloknya g mandi.. Basahkan badan.. Kalau siang tu x kisah Sgt if nak bukak pintu sampai mana,.. Tapi if dah senja tu.. Agak2 la nak buka pintu sampai ke jam 10mlm🤦‍♀️ apapun semoga dipermudahkan

pukul 6pm jgn bawa anak merayap ke luar.. tutup tingkap² pintu semua.. ustaz² dh pesan semua ni.. buka al quran.. bnda halus cukup suka pada bayi.. dan ibu pun masih dlm keadaan tidak suci dan lemah.. halakan kipas pada awak klau pnas.. mndi lh ckit klau kuat sgt peluh

start maghrib , da time senja2 kuning merah tu. cept2 ttup pintu & tingkp. ade ummu sibyan. malam2 jgn buka pintu. xelok. tmbh lg kita tgh brpantang & ade anak kecik. bdn tgh lemah. pasang ayat al quran selawat zkir jgn tinggal