Pil selsema

Hai ibu semua. Saya hamil 9minggu dan sekarang demam selsema. Pergi klinik doc bagi ubat selsema ni cetirizine 10mg. Saya dah maklum kan doc bahawa saya di awal kehamilan. Doc maklum akan bagi ubat yg selamat di makan oleh ibu hamil. Jadi saya nak tanya ada ke ibu2 yg makan pil ni semasa hamil.? Bukan was2 dgn doc cuma saya nak tahu pengalaman ibu2 semua.. adakah ubat selsema ini benar2 selamat dimakan.? Tq ibu2 semua.. #ingintahu #pleasehelp

Pil selsema
4 Balas

better jangan makan sis. elok sis amik mc rehat duduk diam diam. kena tahan sakit sikit. doktor saya kata kalau sayang baby jangan makan. kalau tak tahan sangat sangat makan separuh biji je

Ubat ni ok je, xbuat kita mengantuk. Sy mkn ubat ni bila selsema wktu pregnant. Dktr mesti bagi ikut keperluan kita, yg penting mkn ikut dos, jgn ambil lebih2.

bukan ubat ni. ubat yg sesuai namanya loratadine. sy pernah kerja klinik. kdg2 doktor ada je bg ubat yg berisiko.

better tahan je sis. sy makan ubat selsema terus tumbang. badan panas membahang. dah serik dah nak ambil ubat