Bersama di trismeter ketiga

Hai ibu ibu . Sye sepanjang mengandung tak pernah bersama . Org ckp nk mudah buka laluan untuk bersalin hujung hujung kena kerap bersama . Betul ke kerap bersama akan cepat buka laluan ? Boleh kongsi pengalaman ibu ibu tak ?#ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

3 Balas

yerp betul sis. dh masuk 37w tu rajin2 lah bersama, sbb air mani adalah natural induce. sy dlu anak 1st, mlm bersama pkul 2 pagi start contraction & cirit birit, subuh pg hospital dh ada bukaan 4cm. tghari tu sy selamat bersalin.

2y ago

saya pun 37 weeks ni.. nk thu jugak start bersama 37 weeks then bersalin berapa weeks ?

bila bersama lepas dekat dalam ke lepas dekat luar atau macam mane?

2y ago

Dia membantu buka jalan. Air mani tu boleh membantu rangsang contraction, even doktor and nurse pun akan suggest

ye. sbb air mani ni natural induce.