Kesan merah / coklat pada keputihan

Hai ibu ibu semua. Nak tanya normal atau tidak. Saya mengandung 8 ke 9 minggu. Selepas bersama dengan suami, saya ada keputihan color merah / coklat. Tapi tak kerap terjadi pun. Baru 2 kali berlaku. Boleh ada apa2 kesan ke pada kandungan saya ? #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

4 Balas

kalau berlaku lepas bersama most probably sebab luka di kawasan cervix. bila mengandung saluran darah kita ke kawasan situ memang sangat banyak, lebih dari biasa, jadi senang pecah dan luka. tapi nak tahu secara pasti, kena jumpa doktor. boleh jadi sebab lain juga. selalunya kalau ada bleeding/spotting ni, doktor akan suruh pelvic rest.

Dr ada bgtau sy untuk first trimester cuba elak untuk bersama. Risiko untuk baby. Just ringan² saja sis.

Saya pun sama macam sis, Dr cakap ada radang kat cervix,So elakkan bersama dulu untuk trimester 1.

Better sis check doktor. Boleh jadi ancaman keguguran. Semoga dipermudahkan segala urusan sis.