Kurang pergerakkan

Hai ibu ibu semua.. ada ke sama macam saya.. 28minggu kandungan tapi baby kurang gerak.. memang dari awal kurang gerak.. bila scan semua normal.. jadi nak tick 10 kali gerakan pon susah sebab baby senyap je.. malam nanti baru dia aktif 😅 macam mana nak rangsang pergerakan baby ye.. minum air sejuk pon baby buat tak tahu 😂

3 Balas

sya slalu ckp smbil usap2 perut atau cucuk2 manja tgk dia respon x .. kalau x respon sya minta tlg abg kakak nya ckp dgn dia lak😂 asalkan dia ada respon .. tapi baby sya lebih cpt respon dngar suara abah dia .. kdng mintak laa abah nya voice time keje🤣x pon sya makan manis .. atau makan nasi ke ..