Masalah kencing kotor

Hai ibu hamil.. saya nk tanya ada tak ada masalah kencing kotor.. boleh share tak pemakanan harian.. sy tak tahu silap saya dkt mana air mineral minum kadang sampai 4 botol sehari tapi masih kencing kotor. Kadar protein banyak. Doc cakap makanan bergoreng pun sy tak boleh makan.. segala jenis sos . Benda yg melibatkan garam.. #ingintahu #seriusnanya #firstmom #firstbaby #bantusharing #pleasehelp

5 Balas

sy pregnant anak ke 2 pernah kena kencing kotor. sebabnya sy masa tu suka tahan kencing,malas nak balik² ke toilet. akhirnya sy kena kencing kotor dan Dr bagi antibiotik. lepas dr tu sy dah tak nak tahan kencing. bila rasa nak kencing terus ke tandas. pregnant anak ke 3 pun sy ulang alik ke tandas walaupun penat. seksa bila kena kencing kotor ni. rasa mcm kena senggugut setiap kali lepas kencing. sampai nangis sy

8mo ago

Sy tk ada pun rasa skit bahagian bawah masa kencing.. tapi kadang tu tgh tgh baring rasa berdenyut dkt tempat kencing... faktor ke tu

cuba minum air rebusan barli then kencing je bila ada rasa nak kencing. pernah kena dua tiga kali juga sebelum pregnant sampai berdarah air kencing memang sakit sangat 😭 pergi private klinik doctor akan bagi antibiotik juga and ubat tahan sakit. dua tiga hari alhamdulillah okay dah

8mo ago

terima kasih insyaallah Sy cuba

Ank slung saya pnh sgkt kncg ktr dan kncg ada protein sis ... amalkan air msak , buat air barli rbusan sndiri ,’mkn sup lobak putih insyaallah ok

8mo ago

Sama2 sis

boleh try amalkan barli suam kosong. rebus mnum gitu je jgn letak gula. sy dlu kncing kotor amal barli sminggu p kk cek xda dh

Kalau rasa nk kncg jgn thn .... truskn kncg saja