HB Drop HB

Hai u all hb saya drop lah,10 je.. itu hari 10.7 harini 10.5.. korang naik kan hb macam mana ye?? siap ade pengalaman hb drop sampai bersalin bby okay tak? #firstmom #25_weeks

1 Balas

Kes awk mcm sy, sy punya hb konsisten bacaan dlm lingkungan 10.3-10.5 sampai nak masuk 36w. Bertukar2 supplement iron KK provide which last sy makan maltofer. Sy dh selamat melahirkan anak and alhamdulillah anak sy okay je. Dont worry, kalau bacaan atas 10 masih dikira okay. Klau swasta lepas je. Bawah 9 baru dikira bahaya.

2y ago

oh yeke? dokter kata klo hb drop bby lahir pramatang,lpstu risiko bby kecik,sye jd risau tau,bby awak okay je ea? sye itu hari 9jugak,lpstu naik dah 10,ha 10 ni mantain je,dokter kk tukarkan sye iberet smlm,hope naikle...