39minggu 2hari

Hai, due date 14/11 tp 13/11 kena admit dah. Sekarang sy kerap rasa mengeras, baby pun dh makin susah nak rasa dia gerak tapi selalu check guna fetal doppler, normal je. Kadang sakit pinggang mcm senggugut tp boleh tahan tak teruk sgt pun. Tu salah satu contraction ke cane eh? Sy confuse la sbb takde turun tanda apa lagi. Ada kata tunggu turun darah, air ketuban, and contraction yg takleh tahan punya baru gi serah diri. Mohon share rasa contraction yg takleh tahan tu rasa cemana please. Sorry sbb first time nak jadi ibu gini laa. Apa pun doakan saya semoga dipermudahkan bersalin kalau boleh nak normal, tanpa induced atau apa2. Terima kasih 🥲🙏🏻 ##ingintahu #39minggu #seriusnanya

2 Balas

sakit senggugut tapi bergabung dgn keracunan makanan, dan sakitnya 3x ganda lagi sakit.. kadang boleh hilang akal kalau tetiba contraction datang menyerang...

sudah doc seluk bukaan awak?

6mo ago

Sis kalau kurang gerak sgt.. better jumpe doctor terus atleast doctor boleh tgk keadaan baby.. jgn terlalu bergantung dkt fetal doppler..