Jamu / rebusan akar kayu

Hai. Boleh tak share kenapa perlu makan jamu / minum air rebusan akar kayu / makan maajun manjakani semua masa dalam pantang? Setahu saya kalau dalam bidang perubatan, doc / nurse tak suggest pun ambil semua tu. Sebaiknya jaga pemakanan & exercise regularly kan? Tp biasa lah MIL suruh order semua tu utk preparation berpantang. Suami pun pesan siap2 suruh turut je apa yg mak dia pesan. Tolonggggg share experience & bg pendapat jap mommies. Tq #pleasehelp #firstmom

1 Balas

mak & makcik sy sendiri tak galakkan sbb mereka kata takut sy tak tahan sbb tak biasa makan. Cuma ubat periuk je setakat ni mak sy minta sy order sbb dia kata buat² ubat tapi tak perlu minum semua atau selalu. Kalau awk tidak berpantang dgn MIL, mungkin boleh ikut apa yg mak sendiri cadangkan. Mcm sy MIL pun suruh sediakan mcm² tapi mak sy jenis relaks sikit sbb dia kata situasi zaman dia dgn kita tak sama 😅

2y ago

tq sis. lega la sikit ada org yg memahami keadaan kita. malas nak bermasam muka dgn suami. tp tula taknak juga makan hati 🥲