Tanda tanda dekat nak bersalin

Hai, boleh tak ibu ibu share apa yang ibu ibu rasa sebelum keluar tanda tanda nak bersalin? Sekarang saya 38 minggu 4 hari. Dalam 2-3 hari ni saya ada rasa sakit pinggang, rasa baby bergerak tapi dia macam keras lepastu rasa sakit bawah perut macam kena tekan. Kadang kadang rasa macam nak buang air besar. Tapi tak ada tanda tanda keluar lendir ke air ketuban ke apa apa lagi semua tak ada. Boleh tak ibu ibu share sebelum keluar tanda ada tak rasa rasa macam ni? #firstmom #bantusharing

1 Balas

Hi mommy. Anak 1st: turun darah subuh, contraction mula 4pm, esok subuh bersalin. Anak 2nd: contraction mula 12am, 7am bersalin Anak 3rd: emergency czer 😅

3mo ago

terima kasih berkongsi pengalaman mommy. pagi tadi saya checkup Dr check dah ada 2cm bukaan Alhamdulillah