Bayi demam panas

Hai boleh tak bantu saya kurangkan demam panas bayi .. saya dh basahkan kain letak atas kepala dan badan tapi hari ni tak kurang… makin panas pulak 😭 ada tak tips yang boleh membantu.. #firstmom

4 Balas

kalau sy lah.. sy tuam dgn air suam².. lap bahagian belakang anak, ketiak, leher dan belakang lutut mcm tu, letak cool fever, dan bagi ubat demam untuk bayi 6bln keatas sahaja

Pantau suhu baby. 38°C ke atas bawa ke klinik ya. Pakaikan baby pampers. Sponging satu badan. Saya guna air biasa je.

bg anak pakai pampers je, then try jerlum dgn air asam jawa, buat pekat2 sapu 1badan anak. in shaa Allah cpt turun

1mo ago

Terima kasih 🤍

cuba jelom ngn air daun raya haa, insyaallah turun demam

1mo ago

klau baby tgn kaki sejuk ngn bergetar ii bawa terus pergi hsptl tau