Check up dan buka buku pink dekat swasta, bersalin dekat hospital kerajaan

Hai , boleh ke kita checkup dan buka buku pink dekat klinik swasta,tapi bersalin dekat hos kerajaan? Ada spe²mommy yang ada pengalaman tak pasal ni? Thankyou#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

as yg i tahu, buku pink tu hanya ada dkt kerajaan sahaja. and kalau nak bersalin di hosp kerajaan mmg better buka buku pink di hospt kerajaan kalau tknk kena membebel dgn nurse n doc hosp kerajaan. if checkup di klinik swasta tk ada buku pink pun, just pergi je checkup klinik swasta tu monthly.

kalau utk warganegara sy tak tahu pula sis. tp ada kawan sy bukan warganegara klinik swasta tp bersalin hosp kerajaan. urusan lebih mudah jika ada maklumat buku mengandung.