Info mengandung

Hai asslam , sya nak tnya sya pregnant bru 5weeks jadi apa yg perlu saya amalkan ? Lepastu , perut sya rsa sakit mcm sengugut kenapa ya boleh jdi mcm ni ? Kalau prlu jmpa doc bgithu ya , sbb sya tkthu apa ii #First_Baby #takda #takdapengalaman

1 Balas

waalaikumussalam. tahniah sis. boleh amalkan acid folid dulu sementara doc bagi vitamin lain. untuk awal prgnt normal kalo kata ada rasa mild cramp coz rahim tgh proses tuk membesar ikot saiz baby. jadi akan ada tekanan n buat rasa sakit sikit. tapi kalo ada berlaku bleeding boleh cek up tros di kk berhampiran. nanti boleh join grup wasap ni khas untuk mereka yg tgh pregnt, ttc & sudah ada anak 😊 boleh tanya macam2 or share pape yang tahu by pengalaman or else dalam grup tu. https://chat.whatsapp.com/FE0BfvTN0XwHUIoxjsFqJe

2y ago

xsure nak kata boleh or tak. kena tanya seller yg jual tu dlu yg tu org prgnt boleh consume or tak. g1 kne tgk bhan lain tu juga. kalo yakin mkn je.