baby terlilit tali pusat

hai assalamualaikum semua , nak tanya ada tak mummy kat sini yang dot tahu baby terlilit tali pusat pd week 18.. and dapt survive tak smpai bersalin ?? #ingintahu

1 Balas

better tnya doc. takut kena bersalin awal n trpksa czer sbb risiko baby lemas tu ade. tu x cmpur lg dgn risiko2 lain kot ttbe darah tggi la, kencing kotor la, hb low ke anemia ke dll

2y ago

saya tkde masalah lain pn .. doc kata tk boleh buat pape😅 tu yang tnya kut ada yg brpngalaman n bby boleh survive .. doc kata kalau dia nk bg bersalin pun 36week sekarang sy baru 20week.. setakat ni hb, drh tinggi gdm semua okay ❤️ high risk sebab ada fibroid n cyst je