Susu formula bayi g6pd

Hai assalammualaikum semua , ad yg tau x susu formula ap yg sesuai untk bayi g6pd #pleasehelp

3 Balas

anak sya g6pd juga .masa dapat nasihat doc .dia suruh ambik yang bukan susu soya .sbb sllu anak g6pd dia alah dngan kacang .saya bg anak sya minum similac free lactosa .tu pun doc yang shorkan p kna try and error .sbb ladang2 ank x sesuai .better ambik yang bukan soya. tapi if anak awak alergic ngan susu lembu bole try susu soya .

12mo ago

Betul kena try juga , saya try dutch baby mcm okey , tapi mcm xknyng , nk cuba lactogen pla ..

semua susu formula sesuai untuk baby g6pd. Boleh try n error yg mana sesuai dgn anak awak. In future kena kenal pasti baby allergic dgn apa. Anak buah sy g6pd dan die allergic to Broad bean, blueberry dan ubat gegat.

12mo ago

Ok sis tq☺️

Bby saya pun g6pd. Rasanya susu formula xde masalah nk bg yg mana. Ikut keserasian bby sebut. Bby saya minum lactogen step 1

12mo ago

Ohh yaka sis ok nnt saya cuba , tq sis☺️