Probiotics pink untuk keputihan

Hai anyone kat sini ada keputihan teruk and consume probiotics pink Amway? Boleh share feedback tak sebab nak Cuba but takut

1 Balas

sebelum nak amek apa2 ubat ke supplement ke, pegi consult doctor dulu. jgn sebarangan makan. org lain maybe ok, but utk diri kite sendiri belum tentu sesuai. silap2 boleh bahayakan kandungan. keputihan teruk? teruk yg mcm mana? byk? kalau takat byk tu normal je sebab hormon kite berubah. yg keputihan teruk tu bila keputihan tukar color hijau ke kuning ke lps tu ada bau, ada rasa merenyam sgt2 dkt kemaluan, yg itu bru kira teruk. and wajib bagi tau nurse dgn doctor masa checkup, supaya boleh buat gbs test. selagi keputihan tu warna putih susu, xde bau, xde rasa merenyam, tu normal je. cuma perlu jaga pemakanan, bykkan minum air masak, rajin2 lah tukar panties baru, rajin2 kan diri lap kemaluan sampai kering selepas pegi toilet, kalau guna pantyliner rajin2 kan diri tukar baru setiap kali pegi toilet. jgn cuci guna sabun/feminine wash ke ape ke. boleh cuci guna air garam. buat lah sehari 2 3 kali. kalau rasa panties dkt rumah tu dh lama, boleh lah buang semua dan beli baru. punca keputihan selalu nya dari panties yg dah lama guna and x tukar baru. sbb ade org jenis yg selagi boleh guna x koyak selagi tu dia guna. pdhl panties or bra semua ada jangka hayat. sebab panties nii bila dah lama digunakan jadi tempat pembiakan bakteria. walaupun kita basuh guna clorox ke air panas ke ape ke.