Refuse vaccine

Hai. Ada x dlm gp ni yg refuse vaccine. Knp ye. Sy igt nk refuse vaccine utk anak sy sbb tgok anak sdara sawan lpas vaccine. Apa prosuder nk refuse ye. #bantujawab #SeriusTanya #firstmom #ingintahu #bantusharing #Sharing_dong_Bund #newmom

2 Balas

sbb sawan slps vaksin lebih kpd penerimaan bdn ank itu sndri. bukan boleh pukul rata klu vaksin mesti kena sawan ank masing2 tak sama penerimaan. if lps vaksin ank demam panas, should see doctor, jgn tgu smpai sawan. if u really do not want ank vaksin, tulis surat rasmi pd klinik/dktr yg merawat dan sertakan alasan. for me klu u kata sbb sawan..they would ask more..pernah ke ank u sawan sblm ni, ank u ada apa2 mslh kesihatan, etc. and mind you if xde vaccination it will affect masa ank nk daftar sekolah nanti.

3mo ago

kalau tolak vaksin.. hospital/klinik sendiri yg akan bg surat untuk parent sign tanda tak setuju vaksin baby

sy anak 1st refuse masa dia umur 4 bulan atas sbb tertentu. ni tgh preggy anak 2nd in Shaa Allah sy akan refuse jugak. nanti boleh join group dlm fb masyarakat kena tahu. kat situ byk info pasal vaksin dan cara utk nk refuse vaksin. kita raikan pendapat masing². yg nak vaksinkan anak x payah nk kecam org yg taknak vaksin. semua ibu nk yg terbaik utk anak mrk.