Bleeding selepas 50 hari beranak

Hai. Ada tak yang bleeding selepas one month plus beranak? Asalnya warna light yellow lochia tapi tiba2 bila dah masuk hari ke 45 postpartum, ada keluar darah macam period. Saya tak breastfeed baby sebab masalah susu badan terlalu sedikit. jadi anak fully minum susu formula

4 Balas

Sama macam saya, cuma darah nigas saya tak sempat berhenti 15 hari, masa pantang hari ke 48 macam tu keluar darah macam period, banyakkkk, sehari sampai 3 pad, tapi tak rasa sakit apa apa, sebab saya czer. So maksudnya bukan pendarahan sebab ada masalah apa apa la, jadi saya anggap dia masih darah nifas, lama jugak sampai nak dekat 60 hari, habis je nifas, selang 10 hari camtu, saya berdarah balik, tapi kali ni saya dah 70 hari, mula saya keliru jugak, tapi hari ke2 darah tu datang, ada rasa sakit pinggang cam period tu, pastu baru saya tahu yang saya tengah period pulak.

nifas ni sampai 60hari dalam islam klai contoh day30 diyakini suci xde browish , yellowish.. which is mmg betul² suci .. lepas 15hari kluar sarah pape lg = period tapi klau within 15hari kluarga pape xkire lah fresh blood byk balik ke = nifas contoh day 30 diyakini suci day 46 kluar darah = period day 30 suci day 44 kluarga darah byk balik = nifas sbb within 15hr

Sy hari ke 28 dh tk de darah tiba2 hari ke 32 keluar darah merah skli lendir tk bnyak sikit je bila tnya nurse bgtau period 😅 sy bgtau tk sakit tk de sengugut + darah teramat sikit

klau dah 40 lebih hari tu period lah tu.. jaga2, berpotensi amat subur tu. Nanti cepat beradik pula baby mu🤭