HAMIL TAPI GBS

Hai , ada tak mommies yang ada pengalaman pregnant tapi GBS ? boleh kongsikan tips tak ? risau lah memikirkan nya 🥲 . #seriusnanya #ingintahu #firstmom

2 Balas

gbs+ xkan hilang awak. utk next pregnancy mmg doctor akan declare awak gbs carrier. cuma uti next pregnancy gbs tu sama ada aktif dgn pasif je. masa bersalin nnt kena info doctor dkt hospital. utk doctor on antibiotik. gbs xde effek utk mommy. cuma effek dkt baby kalau kita bersalin normal. high change baby nk kena bacteria tu ada. tmbh2 kalau air ketuban pecah dulu. itu bhya utk baby. baby akan dipantau dlm masa 48j. xdak pape baby boleh balik. kalau kerap mengeras boleh jadi kelahiran pramatang.

1y ago

sy 2nd baby baru detect ada gbs awak. masa 1st baby checkup dkt kk, nurse kk kata keputihan sy normal je. time tu mmg sy ikot kata nurse la. inn shaa allah semoga baby kita baik2 saja. aamiin ya mujib

xde tips... tp ble nak bsalin inform Dr.. dyorg akan on antibiotik..