11 minggu masih mual

hai ada tak kat sini yg masih loya dan mual serta masih alah pada bau bau tertentu? atau ada tak diantara korang yg dah stop alahan.. satu lagi normal ke setiap kali bagun tidur perut akan rasa kram mcm sgugut manja manja je..

8 Balas

Sama kita.. masih loya.. start minggu ke 10 sampai skrg minggu 11 nasi xboleh telan. Muntah. Selalu refer dgn group ni.. utk cari idea makanan apa. Setakat ni tomyam bihun kuew tiaw sy boleh makan. Cuma bau sesetengah benda mmg xboleh tahan. Kerja kilang perfume hari2 kena bau rse terseksa 😂. Ni tgh fikir nak makan apa utk lunch 😆

Sy sekarang 11w masih lagi alahan.. selera kurang dan masih loya.. bau pun masih sensitif.. semoga masuk trimester ke 2 alahan kita dah xda laa.. tak sabar nk masuk trimester ke 2 ni. masa anak first trimester ke2 mmg dah elok alahan. yg 2nd ni xtahu la. harap2 sama laa

Samalah. Tapi ada masa. Kadang2 alahan teruk sgt mcm masa awal2 pregnant tu. Kdg2 okay. Tapi most of the time mmg rasa mual nak muntah. Selera pun belum ada lagi. Tak sabar nak habis fasa ni. Nak makan byk2 utk anak. Hehe

sama da 12 weeks masih loya.. bau makanan masih x bole.. tgok makanan pn rasa x mampu kdg2.. huhu..

sy 13 weeks pun masi lg mual n alahan dgn bau tapi tak la teruk mcm mula2 dpt tau pregnant tu

saya alah bau sepanjang mengandung sis. normal je tu. cramp pun normal je

normal... sy spanjang masa smpai dh bersalin

2y ago

Allahu sampai bersalin🥲

13w masih alahan