Bayi 7 bulan susah membuang

Hai. ada cara x nak bagi baby membuang dengan okay. anak saya selagi tak 5 hari, dia takkan membuang and dia memang takde tanda sakit or perut keras. tahi hujung je keras, then selebihnya lembut. sebelum ni okay tapi sejak try Novalac AR, dia kekal sembelit even dh guna semula susu time newborn(anmumlac). dah jumpa beberapa doctor tapi doctor just tolong bgi ubat. takkan selamanya nak brgantung pada ubat. patut ke tukarkan susu je or banyakkan anak minum air masak? and susu karihome or S26 comilac okay ke untuk penghadaman baby? takut nak try susu lain sebab anak jenis reflux. thanks! #seriusnanya #ingintahu

3 Balas

makan dia mcm mana?

4mo ago

dia makan okay je. memang bekal untuk dia 90% habis. tu yang risau, makan byk tapi x membuang. bubur pulak memang slalunya cmpur dengan 2 jnis sayur.