Pengalaman candida atau +gbs..

haaiii mommy!! ada tak mommy² dalam ni yg +gbs?? dan ada tak mommy yang -gbs tapi ada candida.. saya bru buat swab hvs hari tu, tpi result tak kluar lagi.. sbb nya private part sya ttba pedih pastu gatal, bab kputihan mmg sikit tak byk dan tkde bau pun.. lpas dari buat hvs tu, gatal saya dah smkin bkurang, dan doc ada bgi ubat insert tu, tpi sya tak sempat nak guna ubat tu, sbb ubat tu patah😅, bhya tak sbb tak pakai ubat insert tu.. ?? nnti masa checkup skli lagi, saya nak mintak dekat doc. please share pengalaman mommy² semua.. #ingintahu #bantusharing #bantujawab

2 Balas

sy pon ada gbs positive. Dr cuma ckp nnt sblm bersalin dr akn bg antibiotik utk protect baby. dr ckp, tak bahaya utk ibu tp bahaya utk baby. sama. pakai ubat tu separuh je. esok pg br prsn rupanya ubat tu patah, separuh lagi tak guna.

7mo ago

sekali tu je. lps tu jmp doktor bgtau yg kdg2 ada hr keputihan byk sikit, dr ckp sbb awk penat sgt kot dan ada gbs. takpe, nnt bersalin msk antibiotik. tu je. sbb dr ckp tak bahaya utk ibu, bahaya utk baby waktu nk bersalin nnt je. rs dah 2x bgtau lps dr tahu ad gbs tu. tp dr xd bg pape ubat.