Apa nak buat langkah seterusnya

Hi guys. Semalam saya dapat tahu sy dah pregnant 3 minggu. Jadi apa perlu sy buat ye? Maaf bertanya, sebab ni my first baby🥰 Kahwin 3/2/2023.

3 Balas

For now awak pegi pharmacy and beli folic acid dlu then tnggu antara week 6-12 utk pegi bukak buku pink nnt . Nnt KK akan sahkan pregnancy awak before bukak buku ☺️

Makan asid folik & jgn buat kerja berat. Lepas sebulan ni pegi klinik utk confirmation, jgn pegi awal sgt 4-5w susah nak nampak lagi kantung.

pergi farmasi beli folic acid. makan sampai 8 weeks then pergi check utk confirmkan pregnancy. masa ni selalunya bby dh ada heartbeat