TANDA BERSALIN ATAU BUKAN

(gambar saya up di bahagian komen) hai, nak tanya.. ni lendir tanda bersalin atau keputihan biasa ye ? mohon pendapat..#SeriusTanya #bantujawab #ingintahu #bantusharing

4 Balas

Keputihan biasa. Kalau ada darah atau warna brown2 gitu baru tanda.. tapi biasanya kena tunggu keluar tanda darah / kontraksi kuat baru boleh ke hosp.. kalau tak kena tahan kt pac tu lama 😅

setiap orang , lain’ tanda nak bersalin . mcm sy takda turun darah / pecah ketuban . keluar lendir jernih je . tahu’ dah nak teberanak

3mo ago

nope . 1/2 hari sebelum tu mmg ada keluar lendir . tp ni contraction tak kerap sgt . hari ketiga yg contraction makin kerap ( selang 5min ) terus ke pac . tgok’ bukaan dah 1cm . saya due 27/07 . 08/07 dah selamat bersalin hehe .

Saya due 30/7, keluar mcm sis juga.Saya pon curious, ada mommy yg tahu tak?😃

3mo ago

hihi saya due 24/7 ni

.

3mo ago

keputihan tu biasa sis .tanda salin mcm kelua air ketuban or darah campur lendir or baby kurang gerak