39weeks - Anak sulung

First time pregnant, selalunya baby keluar ikut due ke ? 40weeks sbb sy smpai sekarang x rasa sakit apa2. Mcm org lain ckp sakit di kemaluan la apa la . Normal ke ? Risau sbb baby dlm kandungan kurang aktif

5 Balas

1.40w5d .Pg keluar lendir darah,12 mlm baru sakit sampai ke pg..7lbh selamat bersalin. 2.40w2d. gdm dc induce ubat&drid 3. ?? skrg baru 36w gdm dc semoga urusan awak d permudahkan..

Saya pon dh 39w tnde2 mngeras sekjp ade dn sakit dkt kelngkang.. cuma tnde2 lendir nk bersalin tu je klau btoi2 sakit saye terus pergi hospital baby aktif lgi setakat ni

saya pun dah 39w...kerap mengeras..vagina pun rasa ngilu..tanda lain xde lagi...baby pun x aktif sgt...esk saya plan nk ke hp kalau perut mengeras berterusan..

kalau rasa pengerakkan baby kurang better puan pergilah hospital secepat yang mungkin takut ada apa2 risiko terjadi kat baby ..

mcm sy masa baby 1st. baby keluar masa 38w2d awak.

2y ago

inn shaa allah, baby akan keluar tepat pada masa nya. semoga urusan awak dipermudahkan. semoga proses kelahiran baby awak dimudahkan❤️