Baby First Outing/ Diaper Bag

Hi. First time mom here & BF mon. Usually hari ke berapa ya boleh bwk baby kluar berjalan slps pntang. And boleh share tips & pengalaman bwk baby kluar tk? Apa yg korg prep utk kluar outing with baby/ include dlm diaper bag/cooler bag/ etc. #advicemommies #firsttimemom

Baby First Outing/ Diaper Bag
2 Balas

Nak bawak baby keluar ni terpulang pada awak dan suami. Whenever you ready. Ni list barang yang saya bawak ketika anak berusia 6 bulan ke bawah. Anak saya DF - Pampers - Baju extra - Stoking extra - Muslin swaddle - Nursing Cover - Handkerchief - Small towel - Sabun - Body lotion - Diaper Cream - Ketip kuku - Thermometer - Koolfever - Nasal aspirator - Nasal drop - Breast pad - Disposable diaper bag - Buku baby *mungkin boleh beri idea pada awak. Saya memang be prepared sebab tu bawak banyak walaupun pergi rumah nenek dia yang jauh 20km 🀭 Harap membantu 🌹

saya bawak napkin, pampers, wet tissue dengan plastik sampah kecik tu je. baby df so tak bawa botol susu. bawak nursing cover je