Tanda keguguran ke?

First scan di KK 25/12/2022 kandungan 5w1d. After 2 weeks saya bleeding warna coklat. Cepat2 pergi klinik swasta. Bila scan atas, nampak kandungan sama saiz 5w1d.. My husband insisted untuk pergi klinik lain. Doc tu scan ikut bawah kandungan dah 6w. Dah nampak janin & tulang belakang baby tapi belum ada heartbeat. Seminggu lepas tu saya bleeding lagi warna coklat tapi lebih pekat. Saya terus ke hospital jumpa pakar. Pakar scan ikut bawah kandungan 5w pula.. pening saya mana satu yang betul. Saya risau kandungan tak jadi ke 😭 1 tahun penantian.. hrap ada la rezeki saya. Ada tak sesiapa yg mcm saya juga? #firstbaby #firstmom

3 Balas

dr mesti akn bg..tarikh repeat scan..sis follow je tarikh tu..Inshaa Allah kandungan okayy..sis xbleh stress ye..jgn buat kerja berat2..berat sikit pun jgn..jgn bny jln juga..klu bleh nanti minta ubat kuat rahim..folic acid jgn skip..mkn hari2..

Klu ada bleeding / spotting kena terus pergi emergency. Risau jadi apa2, klu kita pegi hospital, doc akan bg ubat utk kuatkan rahim. Tapi walau apa pun semuanya dgn izin Allah, klu ada rezeki insyaAllah takkan jd apa2 🤲🏻🥰

setiap mesin scan tu result die berlainan. kalau 10klinik awk pegi scan, 10 result awk dpt. ikut je yg pakar punya scan.