Jangkaan Bersalin 1st Mommy

Hi first mom semua nak tnya pngalaman mommy, jngkaan bersalin tu tepat ke ? Mcm sy 20/5 dr ckp bersalin dlm bulan 4 tu raya saya plan tknk blik kg sbb jauh mkn masa belas jam.. selalunya mommy smua get ready nk bersalin sbulan awal ke ?? #firstmom #pleasehelp #firstbaby

4 Balas

jangkaan xslalu tepat sbb tarikh tu dktor agak2 jer.. sbb tu ad yg brsalin awl.. ad yg brsalin lebih due.. tp slalu xjauh lar beza brsalin dgn due.. klau nk balik brsalin dkt kg.. sbln @ 2 bln awl dh bleh balik..

selalu edd dr scan bila baby ats 6bln bleh dipercayai...kdg2 awl atau lmbt lbh kurang xsmpai smnggu...

sy raya nt pon x balik kg. sbb sy kedah kg kt pahang. jauh nk balik tu risau terberanak dlm keta haha.

6mo ago

xda kedah sgt laa dekat ngn perak gak. Selama kedah

hi kalau saya awal 2 minggu ade yg juga bersalin awal