Assalamualaikum..Risau😞

esok sya nk g chek up kna ambil darah chek air kencing minum air gula😖ada tips tak cara minum air gila supaya tak termuntah?( petama kali )

11 Balas

sy minggu lepas baru minum...minum ok, blh telan 1gelas skali gus, x ada rasa apa2...tpi 20minit lepas to tiba2 tsa panas 1 badan bpeluh, apa lagi muntah lah...lagi pun skrg sy alamai masalah gasterik y terus smpai kna drip air kat hospital....lagi 2 minggu ulang minum air gula, hahahahaa, ikut kan sjarah masa mgandung anak ptama kna minum air gula smpai 5kali🤣🤣🤣

Sy kelmarin minum air gula, sy puasa dari kul 10 lps. Sy org first minum so air masih panas2 lagi. Sy minum 2teguk jer maybe sebb dahaga kot🤭 first time minum and air gula xlah seburuk org citer. Bagi sy okay jer sedapp😆 maybe sy dahaga kot. Harap result kuar nti okay. Sis jgn pkir mcm2. Nk minum tarikh nafas bismillah minum ng rilex ja. InshaAllah

2y ago

betul kalau air tu masih suam mmg tK rasa sgt.. jadi cuba jd org 1st. kelmarin terdtg lmbt air gula da sejuk.. cm nk menangis rasa..

tips saya...msa nk minum,tarik nafas dan minum..klau xboleh sekali teguk...buat ja 2/3kali teguk..jgn berhenti lama..brhnti utk tarik nafas,habis minum terus bngun...klau ada minyak angin,sapu dekat leher,hidung,dahi...slma 2jam,sis tido..jgn main fon...sya 3kali teguk...tapi apakan daya..sngkut gdm🤣🤣🤣

sy pun minum air gula 2hr lepas...stat puasa kui 10mlm...minum skli jalan je sbb org dok kta klu minum sikit2 takut muntah...tp bg sy ok je air gula tu tk la seburuk yg kita dgr org bcerita....lepasminum tu xdk la rs melekat ka ap kt tekak...mgkin sstgh org mmg xboleh tahan kot....

In sha Allah tak muntah . Jangan fikirkan sangat rasa dia teruk. Rasa gula je . Manis je . . Hihi tips dia kalau saya , cari cawan air paling sikit la dan minum je teguk2 jgn benti terlalu lama nak minum balik. Baru minum tadi Hahaha 🤣

sy last week minum air gula. nasib baik kk tempat sy air gula perisa Oren. so 2 kali teguk je, takde rasa nk muntah ke apa..mungkin sebab ada perisa kot....lepas tu rest je

klw xnk muntahh mnum cpat2…jgn behentii…mmg akan rasa loyaa lpas mnumm…saya pon mnum dh rsa loyaa..nasib xmuntahh..nnt nurse kk bg air gula lpas amik darahh

klu saya minum air gula minum cepat2 pastu kluar pakai minyak cap kapak. Sbb lpas minum tu akan pening2 skit 😅 tu jelah slalu saya buat 😅😅

trima kaseh bagi tips n pengalaman kamu semua.sya bru lps minum air gula ada rsa nk termuntah tp sya cuba tahan.

Slalu sya tutup hidung , tarik nafas then minum . sya dah dua anak . dua dua sya buat mcm tu .