Mohon bantu

Esok genap 38w. Minggu lepas 2 kali pegi hospital sebab rasa sakit. Check bukaan baru 1-2cm je dan doc kata hanya mild contraction. Doc suruh balik dulu. Setakat ni sikit2 je la rasa sakit tu. Perut kdg2 mengeras sikit. Selain dari tu, tak ada tanda lain. Pusing satu mall sudah, banyak berjalan pun sudah, squat dgn naik turun tangga sudah, bersama suami pun sudah, tapi masih takde apa. Pun tak tahu bukaan dah berapa atau mungkin masih sama. Ada keluar lendir tapi takde darah. Tapi rasanya keputihan saya. Memang lama ke bukaan ni? Dah ada bukaan, masih boleh ke sampai due date? Apa nak buat lagi eh? Mohon bantu apa perlu saya buat. #bantujawab #ingintahu

2 Balas

Pernah baca tiap orang berbeza , ada org smpai 2 minggu baru bersalin .. ada yg hri yg sama .. adik ipar saya sehari jeh .. InsyaaAllah tak lama dah

7mo ago

tu lah. saya baca pengalaman org semua sekejap je. saya dah berhari2 sejak bukaan tu, takde tanda2 apa selain mild contraction tu. lepastu okay dah. tak sakit dah. risau kot2 bukaan dah besar tapi saya yang tak perasan. ada ke gitu? kdg2 terasa miss V saya mcm terbukak gitu heheh😅 first time

Sy 39w4 days juga belum ada tanda²...berserah sajalh klu dh overdue nnti. Sebb dua² anak overdue bru keluar.