14weeks masih mual malah lg terok

Dulu waktu 1trimester xda la muntah terok sgt , smnggu 2kli mcmtu jaa . smnjk msuk 12weeks smpai lani 14weeks mkn jd mmilih. Xlalu nasi, mkn 2 3 mulut terus muntah . Mnum air msak pun muntah. Nk mkn manis2 sya sangkut gdm 😌normal ka msuk 2nd trimester lg terok xlalu mkn ? #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Lain org lain alahan dia sis, sy trim 1 yg teruk smpai kluar msuk wad jaa, smpai kena hyp gravid suda, air 20btol lbih msuk bdan..Alhamdulilah 12 week msuk trim 2 alahan sy berlalu pergi, selera makan yg menjadi2 daa..

2y ago

Alhamdulillah laa dh okay . sya skrg alah jd terok pulak

makan skit².. asalkan jgn xmakan teros.. folid acid kene makan slalu..

2y ago

sama²